Jasper de Buyst wint spannende editie van de Market Heistse Pijl

De Buyst: "Eindelijk"

 

De Buyst kon rekenen op de hulp van zijn ploegmaats Maes en Mertz om alle vluchtpogingen te counteren. Zo raakte ook niemand weg op de laatste keer "berg van Heist". De Buyst, gepiloteerd door Maes, maakte het overtuigend af in de spurt.

De Buyst heeft op de piste natuurlijk al heel wat profzeges geboekt, maar dit was zijn eerste op de weg: "Eindelijk. Ik heb er lang op gewacht. Ik ben dit al een heel jaar aan het najagen. Vandaag liep alles perfect. Juni is een belangrijke maand. Ik probeer door te trekken tot het BK."

Na de start in Turnhout hadden we bij het ingaan van de zeven lokale ronden twee grote groepen: 31 renners hadden een halve minuut voorsprong op de rest.

In de tweede lokale ronde van 17 km brak de kopgroep: 17 man raakte voorop. Heel wat veldrijders bevolkten het peloton en die lieten zich opmerken: Wout van Aert, Corné van Kessel, Wietse Bosmans, Lars van der Haar, Laurens Sweeck en Quinten Hermans zaten mee in de beslissende vlucht.

Van de "wegrenners" waren Kenny Dehaes, Jasper De Buyst en Nikolas Maes de bekendste namen vooraan. Het was al snel duidelijk dat de 17 om de zege zouden strijden.

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024