Aantrekkelijke namen aan de start van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl 2019!

Wie rolt er op 22 juni als eerste over de eindstreep in Heist-op-den-Berg en mag zich in het rijtje van onder meer Tom Boonen, Jasper De Buyst en Bjorn Leukemans plaatsen? Ontdek hier het sterke deelnemersveld!

De deelnemers aan de 12e Heylen Vastgoed Heistse Pijl zijn bekend en dat zijn niet de minsten!

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl is een snelle koers en trekt daardoor heel wat topsprinters aan. Toch kan ‘De Berg’ in Heist, die 7 keer beklommen wordt, hun plannen dwarsbomen en de aanvallers kansen geven. Een open wedstrijd dus, die tot aan de finishlijn in Heist-op-den-Berg voor de nodige spanning zal zorgen!
 

 

De WorldTour-ploegen

 

Deceuninck - Quickstep rekent onder meer op het jonge sprintterstalent Alvaro Hodeg, al wordt de kans op overwinning met klassieke renners Zdenek Stybar of Iljo Keisse niet uitgesloten. Ook Lotto Soudal wedt op verschillende types: van vice-wereldkampioen bij de Beloften, Bjorg Lambrecht, tot ex-winnaar van de Heistse Pijl, Sander Armée. Met onder meer de Brit Adam Blythe kan ook Lotto Soudal rekenen op een snelle man.  

 

De meest spraakmakende naam bij UAE Team Emirates is in België zonder enige twijfel het beloftevolle sprintkanon Jasper Philipsen. In zijn eerste jaar als prof wierp hij al grote ogen door knappe resultaten bijeen te rijden. Hij kan rekenen op enkele ervaren namen om hem goed te positioneren.
 

 

Sprintgeweld vs aanvalslustige vrijbuiters

 

Naast de drie deelnemende WorldTour-ploegen is het vooral uitkijken naar bekende sprintersnamen als Nacer Bouhanni (Cofidis), Kenny Dehaes (Wallonie Bruxelles), Bryan Coquard, Kris Boeckmans, Jonas Van Genechten (Vital Concept - B&B Hotels), Marco Benfatto (Androni Sidermec) en Michael Van Staeyen (Roompot - Charles).

 

Bekende aanvalslustigen als Frederik Backaert (Wanty - Gobert Cycling Team), Jan-Willem Van Schip (Roompot - Charles) zullen gagarandeerd de wedstrijd mee kleuren en de pure rassprinters het vuur aan de schenen leggen. Zowel Corendon - Circus als Sport Vlaanderen - Baloise kunnen op hun sterke eendagsrenners rekenen. Ook is het uitkijken naar de Deense procontinentale formatie Riwal Readynez en hun renners. Kunnen zij voor de verrassing zorgen?

 

Met zeven continentale ploegen aan de start biedt de Heylen Vastgoed Heistse Pijl ook kansen aan minder bekende renners, die zeker niet te onderschatten zijn! Zo snelde Wouter Wippert (EvoPro Racing) vorig jaar nog naar de tweede plek en mocht Beat Cycling Club als derde mee het podium op. Beloftenteams als Seg Racing Academy en Drapac Cannondale Holistic Development Team beschikken over fris en gemotiveerde renners om de koers mee te kleuren, terwijl Belgische ploegen Tarteletto - Isorex en Team Cibel kunnen rekenen op ervaren renners om mee te strijden. Het Britse Canyon - DHB P/B Bloor Home vaardigt de twee jonge Belgen Alex Colman en Stijn De Bock af. Kunnen zij zich op eigen bodem tonen?

 

Een bekende sprinter, spraakmakende aanvaller of verrassende winnaar? We kunnen haast niet op het antwoord wachten! Hoe dan ook kunnen we al met zekerheid zeggen dat we op 22 juni een mooie en spannede koers doorheen de Kempen verwachten! 

 

OP DEZE PAGINA VIND JE DE VOLLEDIGE DEELNEMERSLIJSThttp://www.heistsepijl.be/deelnemers

 

 

Check zeker ook hoe en waar jij voor jouw favoriet kan supporteren:
 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024