Heylen Vastgoed Heistse Pijl klaar voor boeiende vierdaagse

Het uitgebreide weekend van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl werd deze middag in de Dekenij in Heist-op-den-Berg voor een laatste keer aan de pers voorgesteld. Met de Chique Afterwork, comedyavond van Steven Goegebeur, Heylen Vastgoed Heistse Pijl en Classic mikt de organisatie op een breed publiek en grote opkomst. 

 

In Heist-op-den-Berg wordt er komende zaterdag alweer voor de twaalfde keer gestreden voor winst in de Heistse Pijl, de profkoers die de Kempen op de kaart zet en al mooie namen als Tom Boonen en Dylan Groenewegen op de erelijst heeft staan. Naast de traditionele Chique Afterwork op donderdag, vindt er dit jaar ook een exclusieve show van standup-comedian Steven Goegebeur plaats en een toertocht voor het goede doel. 

 

Sfeervolle donderdag- en vrijdagavond

 

Organisator Jef van den Bosch is enthousiast over het uitgebreide weekend: “We kunnen een mooie vierdaagse aankondigen. De Chique Afterwork is ondertussen een onderdeel geworden van de koers, een gezellige avond om het weekend goed in te zetten. Een deel van de opbrengst van donderdagavond gaat ook naar Kom op tegen Kanker, zodat de organisatie van Chique met enkele ploegen kan deelnemen aan de 1000 km van KOTK in 2020.”

 

Op vrijdag trekt de organisatie de leuke sfeer door met de exclusieve comedyshow van Heistenaar Steven Goegebeur. “We hadden al een tijdje het idee om een comedyavond te organiseren in onze VIP-tent en dit jaar hadden we de ruimte om dit samen met Steven uit te werken”, aldus de organisatie van de Heistse Pijl. Steven Goegebeur zelf sprong meteen mee op de kar en besloot een ‘best of’ van zijn drie eerste zaalshows te brengen. 

“Vrijdag wordt het pure comedy. Ik heb zo’n ‘best of’ al enkele keren voor kleinere settings gespeeld en dat werd gesmaakt. Samen met de organisatie van de koers hebben we nu ook voor die formule gekozen om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken. Ik wil die anderhalf uur op de planken met een lach starten en die ook zo eindigen.” Zowel de organisatie als Goegebeur zijn alvast tevreden met de voorlopige opkomst: “We hadden een doel voor ogen en hebben met kaarten in voorverkoop alleen al dat doel behaald. Het is heel leuk om te weten dat er veel interesse is voor Stevens laatste seizoensshow.”

 

In Memoriam Michael Goolaerts 

 

Op zaterdag is het dan zover: de Heylen Vastgoed Heistse Pijl, die dit jaar sterke deelnemers kent: “Vorig jaar hadden we het moeilijker om grote ploegen aan te trekken - puur omdat we een heel slechte plaats op de wielerkalender hadden. We hebben samengezeten met de ploegen om hiervoor een oplossing te zoeken en die kwam er met het verplaatsen van onze datum.” 

 

Zo starten onder meer Deceuninck-Quickstep, Lotto-Soudal, UAE, Cofidis, Vital Concept-B&B Hotels, Wanty-Gobert en Androni-Giocattoli in de EuropeTour 1.1-koers. Ook Sport Vlaanderen-Baloise staat aan de start dit jaar en dat met de in-Heist-wonende Thomas Sprengers. De 29-jarige renner veroverde vorige week nog de prijs van de strijdlust in de Ronde van België en hoopt ook zaterdag een goed resultaat te behalen. “Het is heel plezant om als Heistse renner een thuiskoers te rijden. Het zou mooi zijn om ook hier mee te strijden voor de prijslust.”, aldus de renner van Sport Vlaanderen - Baloise. 

 

Die Strijd van de Prijslust wordt opnieuw opgedragen aan Michael Goolaerts. De Heylen Vastgoed Heistse Pijl draagt ook nu het onderschrift ‘In Memorian Micheal Goolaerts’ om de renner uit de Kempische regio te herinneren. De prijs wordt uitgereikt aan de renner die bij  3 van de 7 lokale rondes het meeste punten verzamelt op de top van de Heistse Berg.

 

Spannende strijd tussen sprinters en aanvallers 

 

Het parcours leent zich zowel voor renners met een sterk eindschot als aanvallende koersmakers. “Dit jaar zetten we nog meer in op de Kempische regio. We starten opnieuw in Turnhout, maar passeren ook Herentals, Geel, Westerlo en Gestel, een fantastisch stukje Berlaar. De Heistse Berg wordt ook dit jaar opnieuw een orgelpunt en zal 7 keer bedwongen worden. ” Koersdirecteur Dieter Clerx bevestigt de interessante route: “Het parcours ligt snelle renners als Alvaro Hodeg, Jasper Philipsen, Adam Blythe, Roy Jans, Coquard en Bouhanni, maar ook aanvalstypes als Zdenek Stybar, Loïc Vliegen, Jimmy Janssens,… en uiteraard Thomas Sprengers.” 

 

Heistse Pijl voor recreanten

 

Een dag na de koers is het aan de recreanten om de Kempen al fietsend te doorkruisen en hun Heistse Pijl te rijden. De Heylen Vastgoed Classic wordt voor een eerste keer georganiseerd en hoopt op veel deelnemers: de opbrengst van de toertocht gaat namelijk integraal naar de goede doelen van het Olivia Fund en het REVAlution Center van To Walk Again. “Met onze drie startplaatsen (Heist-op-den-Berg, Herentals en Turnhout) bieden we de fietser verschillende mogelijkheden. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 25, 65 of 115 km, alsook uit een begeleide tocht van 120 km, die in Heist-op-den-Berg start. Iedere deelnemer ontvangt een drinkenbus van hoofdsponsor Heylen Vastgoed en gratis consumptie als dank voor hun bijdrage aan het goede doel.”

 

“We hopen op een spetterend weekend met stralend weer en enorm veel supporters om zaterdag en zondag een fenomenaal Kempisch fietsweekend te beleven”, besluit Jef van den Bosch enthousiast. 

 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024