Alvaro José Hodeg zegeviert in Heist-op-den-Berg

Jonge talenten kleuren podium van de 12e Heylen Vastgoed Heistse Pijl!

 

Op 22 juni stonden er verschillende kanshebbers aan de start in Turnhout, maar het was sprinttalent Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quickstep die het uiteindelijk haalde voor Jasper Philipsen en Rory Townsend. De drie beloftevolle renners bekleedden het podium in Heist-op-den-Berg na een wel erg spannende editie.

 

Dan toch geen massasprint? 

 

Met een vlak parcours leek de Heylen Vastgoed Heistse Pijl te eindigen in een voorspelbare massasprint. Zes renners zagen die verwachte sprint echter niet zitten en trokken in de aanval: Jordi Meeus, Timothy Stevens Minne Verboom, Rory Townsend, Jimmy Janssens en Guillaume Seye wilden de plannen van de sprintploegen dwarsbomen en reden zo een mooie voorsprong van boven de vijf minuten bijeen. 

 

Het peloton had de handen vol om de vluchters op tijd in te halen en scheurde aan een hoge snelheid door de zeven plaatselijke rondes in Heist-op-den-Berg. Vooraan viel het echter ook niet stil en haalden Tonwsend, Janssens en Seye nog eens alles uit de kast om voor te blijven: zo ging het trio uit de vroege vlucht de laatste kilometer in met een voorsprong van 10 seconden. 

 

Zenuwslopende finale 

 

In de laatste rechte lijn maakten Alvaro Hodeg, Jasper Philispen en Dries de Bondt nog net op tijd de sprong en vonden ze aansluiting bij de kopgroep. Zo werd er uiteindelijk toch gesprint op de Paul Van Roosbroecklaan en rondde Alvaro José Hodeg het beukwerk van Deceuninck - Quickstep perfect af. De 22-jarige Colombiaan haalde het in een zenuwslopende finale van de 21-jarige Philipsen van UAE Team Emirates en de 23-jarige Rory Townsend van het Britse Canyon dhb p/b Bloor Homes. 

 

Stevens wint GP Michael Goolaerts 

 

De Grote Prijs Michael Goolaerts werd gewonnen door Timothy Stevens van Team Cibel. Hij sprokkelde in drie van de zeven plaatselijke rondes het meeste punten en schreef de prijs van de strijdlust op zijn naam. 

 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024