Heylen Vastgoed Heistse Pijl start komende 3 jaar in Vosselaar

Op zaterdag 6 juni 2020 start de grootste profkoers van de Kempen voor het eerst in de prachtige gemeente van Vosselaar. De Heylen Vastgoed Heistse Pijl behoudt ook met de nieuwe startplaats duidelijk de focus op de regio van de Kempen.

De groene gemeente in het noorden van Antwerpen wordt op 6 juni het toneel van de ploegenpresentatie en de officiële start. Nadien trekt het profpeloton doorheen deze groene parel en doet het, naar goede gewoonte, meerdere Kempische steden en gemeenten aan om koers te zetten richting de lokale rondes in Heist-op-den-Berg. 

 

Zowel aan de start als langs het gehele parcours verwacht de organisatie tal van sport- en wielerliefhebbers om de renners luidkeels aan te moedigen. In combinatie met de live-uitzending op Sporza, creëert de Heylen Vastgoed Heistse Pijl een unieke beleving en geeft het visibiliteit aan Kempische steden en gemeenten, als Vosselaar. Dankzij de Heylen Vastgoed Heistse Pijl kan Vosselaar dan ook nog meer als een sportieve, bruisende en prachtige natuurgemeente verder op de kaart worden gezet.

 

Ook recreatieve fietsliefhebbers kunnen de Kempische regio de dag na de profkoers op hun eigen niveau ontdekken tijdens de Heylen Vastgoed Classic. De opbrengst van deze toertocht gaat, net als vorig jaar, opnieuw integraal naar het goede doel. Komende maanden wordt het nieuwe parcours, met start in Heist-op-den-Berg, verder uitgestippeld en bekendgemaakt. Een passage doorheen het prachtige Vosselaar is alvast een zekerheid.

'Jongste wereldkampioen ooit'

 

Burgemeester Gilles Bultinck is enthousiast: “Met de komst van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl blazen we de Vosselaarse wielergeschiedenis nieuw leven in. We hebben in ons dorp een aantal getalenteerde jongens en meisjes, maar een eigen wedstrijd op hoog niveau is jaren geleden. Dat is jammer, zeker gezien Vosselaar met Karel Kaers tot op heden nog steeds de jongste wereldkampioen wielrennen in de geschiedenis heeft voortgebracht. Dankzij de Heylen Vastgoed Heistse Pijl zetten we onze gemeente opnieuw op de kaart, zowel binnen de sport als daarbuiten. Het gaat ons zeker niet enkel en alleen om de wedstrijd zelf, maart ook om de beleving errond. Als bestuur zijn we ervan overtuigd dat de Heylen Vastgoed Heistse Pijl ook een hele extra-sportieve dynamiek naar Vosselaar brengt. Een dynamiek, waar zowel inwoners als verenigingen en ondernemers van kunnen genieten. Op die manier werken we aan onze beleidsdoelstelling om van Vosselaar een levendige gemeente te maken.”

 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024