Heylen Vastgoed Heistse Pijl heropent Belgisch wielerseizoen op 1 augustus

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl vindt plaats op zaterdag 1 augustus. Daarmee geeft de Heistse Pijl meteen het startschot aan de nieuwe Belgische wielerkalender.

 

Als de situatie positief evalueert en de Nationale Veiligheidsraad sportevenementen opnieuw toelaat na 31 juli, zal de 13de Heylen Vastgoed Heistse Pijl op 1 augustus verreden worden. Om de veiligheid van de renners, teams en medewerkers te garanderen, zal de organisatie de situatie continu evalueren en in overleg staan met alle betrokken partijen.

Er werd reeds beslist om de wedstrijd te organiseren als nationale individuele wedstrijd. Daardoor kan elke renner met een proflicentie, dus ook buitenlandse renners, zich inschrijven op individuele basis. Daarnaast werd beslist om de koers in augustus uitsluitend op het lokale parcours in Heist-op-den-Berg af te leggen. De geplande start in Vosselaar wordt daardoor naar 2021 doorgeschoven.

De 13de editie van de koers doorheen de Kempen stond initieel gepland op zaterdag 6 juni. Vorig jaar won sprinttalent Alvaro José Hodeg (Deceuninck – Quick-Step) de 12de editie, voor Jasper Philipssen (UAE Team Emirates) en Rory Townsend (Canyon DHB P/B Soreen).

Meer informatie over de vernieuwde editie volgt snel.

 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024