Officieel: Heylen Vastgoed Heistse Pijl op 12 september 2020

De 13de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl kan dan toch in 2020 plaatsvinden. De organisatie kreeg deze ochtend groen licht.

 

De Heistse Pijl kon zowel op de originele datum van 6 juni als de uitgestelde datum van 1 augustus niet doorgaan wegens de coronapandemie. Meteen na het noodzakelijk annuleren in augustus, richtte de koers haar pijlen op zaterdag 12 september. De organisatie bleef in continu overleg met de betrokken overheidsinstanties, wielerbonden en lokale besturen en volgde de situatie nauwgezet op. Het was gemeente Heist-op-den-Berg die vandaag het licht officieel op groen zette om de koers op 12 september te organiseren.

De strikte protocollen die voor het event in augustus werden uitgeschreven, zullen ook gelden voor de koers op 12 september. Dat betekent dat er geen toeschouwers zijn toegelaten aan de start- en aankomstzone en op drukke plekken, waaronder de Heistse Berg en bevoorradingsposten. Toeschouwers langs het parcours zijn verplicht een mondmasker te dragen. Zo kan de koers op een veilige manier georganiseerd worden, zowel voor renners, medewerkers als publiek.

Het concept van 11 lokale rondes – goed voor 169 km – blijft behouden. De renners starten en finishen in gemeente Heist-op-den-Berg. Alle technische info over de koers is te raadplegen op deze pagina

 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024