Heylen Vastgoed Heistse Pijl blikt vooruit op zaterdag

De 13de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl werd deze voormiddag officieel voorgesteld bij garage VDH Mercedes-Benz. De Heylen Vastgoed Heistse Pijl, die dit jaar uitzonderlijk in september valt en verreden wordt op een lokaal parcours in Heist-op-den-Berg, wordt opnieuw een koers met een spannende, onvoorspelbare uitkomst. 

 
 
 

De 13de editie start ter hoogte van de Schaatsbaan in Heist-op-den-Berg en komt na 13 lokale ronden van 14,7 km – 190 km in totaal – aan op de Leopoldlei. Het peloton krijgt in elke ronde de Heistse Berg voor de wielen geschoven, waardoor de traditionele kuitenbijter dit jaar een nog prominentere rol krijgt toebedeeld. Net als vorige jaren wordt ter hoogte van Heistse Berg de Trofee Michael Goolaerts betwist. De renner die in ronde 8, 10 en 12 op de top het meeste punten verzamelt, wint de Trofee en mag de prijs van de strijdlust in ontvangst nemen.

De deelnemerslijst oogt alvast veelbelovend om voor de nodige spanning te zorgen. Zowel aanvalslustige types, klassieke renners als sprintkanonnen staan zaterdag aan de start in Heist-op-den-Berg en maken kans om Alvaro José Hodeg op te volgen. De Heylen Vastgoed Heistse Pijl heeft met Lotto Soudal, Trek-Segafredo en EF Education First drie WorldTour ploegen een mooi deelnemersveld. Zo start Lotto Soudal met onder meer Stan Dewulf, Tosh Van Der Sande, Jelle Wallays en Sander Armée. Die laatste wist de Heistse Pijl in 2015 al op zijn naam te schrijven. Trek-Segafredo vaardigt met Matteo Moschetti, en Alex Kirsch twee snelle renners af, terwijl EF Pro Cycling met Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld klassieke talenten heeft om de koers hard te maken. Met de snelle benen van Roy Jans, Sacha Modolo en Otto Vergaerde kan Alpecin - Fenix de WorldTour teams het vuur aan de schenen leggen. Ook Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale) is een naam om in de gaten te houden. Hij start als individuele renner.

“Renners mogelijkheid geven om te koersen”

De organisatie neemt de nodige voorzorgsmaatregelen om de koers in alle veiligheid te organiseren. Zo moeten alle deelnemende renners negatief testen op COVID-19 en zijn niet alle plekken toegankelijk voor het publiek. Er zijn geen toeschouwers toegelaten aan de start- en aankomstzone, alsook niet op bevoorradingsplekken en de Heistse Berg. De organisatie roept ook op om de wedstrijd te volgen via de livestream op Sporza. Wie toch komt kijken, is verplicht een mondmasker te dragen.

Nadat de koers zowel op de geplande datum in juni als de uitgestelde datum in augustus wegens COVID-19 niet kon doorgaan, is de organisatie blij om alsnog een datum in september te hebben gevonden: "Het was onze intentie om de renners een mogelijkheid te geven om te koersen. Uiteindelijk hebben we een datum gevonden waarop de renners extra wedstrijdkilometers kunnen maken met het oog op het Belgische Kampioenschap, dat binnen twee weken plaatsvindt. De combinatie van profrenners, U23 renners alsook Elite zonder contract zorgt er dit jaar voor dat ook renners uit de ruime regio van Heist-op-den-Berg de mogelijkheid krijgen om hun sport op een veilige manier te beoefenen. Het overleg met experts maakte het mogelijk om een nieuwe datum te vinden. Gezien we het ganse evenement in openlucht organiseren en dankzij de vele maatregelen die we nemen, kunnen we de koers op een veilige manier organiseren, weliswaar zonder publiek en genodigden dit jaar. Hoe dan ook kijken we er erg naar uit en hopen we opnieuw op een mooie koers.”

 

Overzicht deelnemende ploegen:

 1. Lotto Soudal
 2. Trek – Segafredo
 3. EF Pro Cycling
 4. Alpecin – Fenix
 5. Bingoal WB
 6. Circus-WantyGobert
 7. Sport Vlaanderen – Baloise
 8. Pauwels Sauzen – Bingoal
 9. Tartaletto – Isorex
 10. Telenet Lions
 11. Beat Cycling Club
 12. Development Team Sunweb
 13. Metec - THC Continental Cycling
 14. Natura4Ever – Roubaix Lille Métropole
 15. Seg Racing Academy
 16. EvoPro Racing
 17. Wallonie – Bruxelles Development Team
 18. Lotto Soudal Development Team
 19. Davo United CT
 20. EFC – L&R - Vulsteke
 21. Heist Cycling Team
 22. Acrog - Tormans Balen BC
 
 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024