Heylen Vastgoed Heistse Pijl ook komende 5 jaar in Heist-op-den-Berg

Wie Heylen Vastgoed Heistse Pijl zegt, zegt Heist-op-den-Berg. De Kempische gemeente verbindt zich al jaren aan de profkoers en wil dat ook in de toekomst blijven doen. Het gemeentebestuur en de organisatie van de Heylen Vastgoed Heiste Pijl zijn dan ook erg verheugd om de samenwerking te verlengen voor de komende 5 jaar. 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl op 31 juli 2021

De aankondiging van de verlengde samenwerking komt samen met de aankondiging van de nieuwe datum van de 1.1 UCI Europe Tour. De Heylen Vastgoed Heistse Pijl – traditioneel in juni – vindt in 2021 uitzonderlijk plaats op zaterdag 31 juli. Zo hoopt de organisatie op een iets ‘normalere’ editie in de zomer. “We hopen dat er in juli meer mogelijk is om er opnieuw een sfeervolle koers van te maken”, aldus organisator Jef Van Den Bosch. “Uiteraard houden we rekening met de maatregelen die dan van kracht zijn, maar we zijn optimistisch. De Heistse Pijl leeft onder het volk en we hopen in de zomer toeschouwers en lokale Kempische bedrijven opnieuw – in de mate van het mogelijke – meer bij de koers te betrekken.”

De editie van 2020 verhuisde van juni naar september en werd verreden onder strikte maatregelen. Zo waren er geen toeschouwers toegelaten op drukke plekken, waaronder de Heistse Berg, de start en finish en de bevoorradingsplekken. Ook werd het parcours aangepast en reed het peloton lokale rondes in Heist-op-den-Berg. Het jonge sprintgeweld Sasha Weemaes mocht zijn naam, naast die van onder meer Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Alvaro Hodeg, na deze bijzondere editie bij op het erelijstje schrijven. 

5 jaar langer in Heist-op-den-Berg

Met de nieuwe datum wil de organisatie opnieuw de regio van de Kempen doorkruisen, met start in Vosselaar en de traditionele lokale rondes en finish in Heist-op-den-Berg. Normaal had de koers vorig jaar al - voor een eerste keer in zijn geschiedenis - gestart in Vosselaar, maar die primeur verschuift nu naar de zomer van 2021. “We zijn zowel Heist-op-den-Berg als Vosselaar ontzettend dankbaar voor de flexibiliteit die ze vorig jaar getoond hebben. We willen aan beide gemeenten, en voor de gemeenten die we met de koers doorkruisen, dan ook zo veel mogelijk teruggeven. We hechten ontzettend veel belang aan het extrasportieve luik dat de koers telkens met zich meebrengt, zowel voor inwoners als lokale verenigingen en ondernemers. De latere datum op 31 juli biedt alleszins perspectieven om dit te kunnen waarmaken”, besluit Van Den Bosch.

“De voorbije jaren is er steeds een zeer goede samenwerking geweest met de organisatie”, vult Katleen Vantyghem, Schepen van Evenementen, aan. “Dit evenement geeft onze gemeente Heist-op-den-Berg een mooie publiciteit, waarbij de lokale rondes en de Heistse Berg de nodige beleving met zich meebrengen.” Ook burgemeester, Luc Vleugels, is enthousiast met de vernieuwde samenwerking: “Het ontstaan van deze wedstrijd uit 1000 jaar Heist-op-den-Berg en de verdere professionalisering ervan is voor ons als gemeente een mooie troef en we mogen trots zijn om dit te kunnen organiseren. We kijken op een positieve manier vooruit en zijn blij met het engagement voor de komende jaren.”

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024