Toptalent Arnaud De Lie zegeviert na koninklijke sprint

Arnaud De Lie is de opvolger geworden van Pascal Eenkhoorn in de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. In een uitgedund peloton was de 20-jarige Belg van Lotto Soudal de snelste in een verwachte sprint in de straten van Heist-op-den-Berg. Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish vervolledigen het podium.

Van bij de start ging het er heel nerveus aan toe in de- vijftijdende editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Na een uur koers vormde zich toch een kopgroep met zes renners. Dat waren Thibau Verhofstadt, Jorre Debaele, de Duitser Maurice Ballerstedt, de Fransman Adrien Lagree, de Brit Oscar Onley en de Canadees Benjamin Perry. Het zestal sprokkelde een maximale voorsprong van 5:30. Bij het aansnijden van de zes plaatselijke ronden, van elk 15,4 kilometer, hielden ze daar nog slechts 3:35 van over.

In het peloton begonnen de renners van Quick-Step Alpha Vinyl, Lotto Soudal en BORA-hansgrohe het tempo stelselmatig op te voeren. Nog voor het ingaan van de twee laatste plaatselijke ronden lieten Oscar Onley en Benjamin Perry hun metgezellen achter en trokken ze met twee in de aanval. Net voor het ingaan van de slotronde kreeg Perry af te rekenen met kettingproblemen en verloor zo ook voeling met de kop van de wedstrijd.

Het peloton volgde op 58 seconden van eenzame leider Oscar Onley. Eerst Mick van Dijke en daarna Tim van Dijke trok in de tegenaanval. Die acties zorgden ervoor dat de afstand tussen Onley en de grote groep alsmaar kleiner werd. Met nog 8 kilometer voor de boeg smolt alles opnieuw samen. Davide Ballerini stoof als eerste de Heistse Berg op maar kon geen kloof slaan op de rest. Een langgerekt peloton trok de laatste rechte lijn in.

In de daaropvolgende sprint nam Arnaud De Lie de maat van iedereen, goed voor zijn 5e zege van het seizoen. Hij won dit jaar ook al de Trofeo Playa de Palma (1.1), de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré (1.1), de Volta Limburg Classic (1.1) en de GP Marcel Kint (1.1). De Lie volgt op de erelijst de Nederlander Pascal Eenkhoorn op. Die bleef vorig jaar in een sprint met drie onze landgenoten Yves Lampaert en Jonas Rickaert voor. De laatste Belgische zege dateerde van 2017, met Jasper De Buyst.

Lees meer op Het Nieuwsblad

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024