Heylen Vastgoed Heistse Pijl maakt zich op voor sprintersfeest

Op zaterdag 3 juni doorkruist het profpeloton de Kempen tijdens de 16de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. De UCI 1.1 koers mag opnieuw op een sterk deelnemersveld rekenen, met onder meer 9 WorldTour-ploegen en de snelle benen van Tim Merlier, Gerben Thijssen, Olav Kooij, Jakub Mareczko en Sasha Weemaes.

Parcours

In totaal krijgen de renners 198,7 km voorgeschoteld, waarbij er heel wat Kempense gemeenten als Lille, Geel, Westerlo en Herentals worden doorkruikt. Na 60 kilometer koers bereikt het peloton voor de eerste keer de aankomstlijn op de Paul van Roosbroeklaan in Heist-op-den-Berg. Hierna volgen nog zes lokale rondes van 20,7 km. Wegens wegenwerken is het lokaal parcours in Heist-op-den-Berg langer geworden en rijdt het peloton via Booischot naar Hulshout.

Wat niet wijzigt is de pittige passage van de Heistse Berg. Deze kuitenbijter is steevast voer de aanvalslustigen, die een massasprint willen vermijden. Net als vorige jaren zal hier ook gevochten worden voor de Strijdlust. De renners die in ronde 3,4 en 5 het meeste punten sprokkelt, wint de Trofee Michael Goolaerts.

Het volledige parcours kan je HIER terugvinden.

Deelnemers

Vorig jaar zegevierde toptalent Arnaud De Lie, die het haalde voor Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish. Ook dit jaar mag de Heiste Pijl rekenen op sterk sprintersgeweld, als Tim Merlier (Soudal Quick-Step), Gerben Thijssen (intermarché-Circus-Wanty), Maurice Ballerstedt en Jakub Mareckzo (beiden Alpecin-Deceuninck), Jordi Meeus (Bora Hansgrohe), Clément Venturini en Marc sarreau (beiden AG2R Citroën Team), Piet Allegaert, Max Walsheid (beiden Cofidis), Olav Kooij (Jumbo-Visma), Nacer Bouhanni (Team Arkéa-Samsic) en Giacomo Nizzolo (Israël - Premier Tech) 

Ook aan de start: Human Powered Health, het team van Sasha Weemaes, die de Heistse Pijl in 2020 reeds op zijn naam schreef.

Bekijk HIER de voorlopige deelnemerslijst. 

Live op Sporza & Proximus Pickx

Ook dit jaar zal de Heylen Vastgoed Heistse Pijl live worden uitgezonden op Sporza. Vanaf 16u kan de koers gevolgd worden en hoef je niets te missen van de finale in Heist-op-den-Berg!

Franstaligen kunnen de koers ook rechstreeks volgen op het Pickx Live kanaal van Proximus. 

ZATERDAG 3 JUNI

* Vosselaar – Heist-op-den-Berg: 198,7 km

* Presentatie renners: +/- 11u - Vosselaar

* Officieuze start: 12u45 – Officiële start: 13u00

* Finish: 17u20 – 18u00 (Paul Van Roosbroecklaan)

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

3 juni 2023